Pokličite +386 59 044 766

Dobrodošli v otroški spletni trgovini Chebeltza!

Družabna igra, Quixo Mini

Bodite prvi in ocenite izdelek

Quixo Mini – brez vesoljske tehnologije, a z matematično preciznostjo pomanjšana verzija miselne igre Quixo. Primerna tudi za na pot in kratkočasenje v nepredvidljivih situacijah.

Razpoložljivost: Na zalogi

18,90 €
18,90 €

100% VAREN NAKUP!
V primeru vračila izdelkov vam vrnemo denar.

HITRA DOSTAVA
Naročila oddana do 12. ure bodo oddana še isti dan.

VAS ZANIMA ŠE KAJ?
VPRAŠAJTE NAS!
Na voljo smo vam vsak dan
med 9. in 15. uro
(razen nedelje in praznikov):
t: +386 (0)59 044 766
m: +386 (0)40 885 905
e: info[at]chebeltza.com

Podroben opis izdelka

Podrobnosti

Družabne igre so za razliko od računalniških iger namenjene druženju, torej zabavi z interakcijo. A ko boste prvič uzrli Quixo, se boste gotovo vprašali, če vidite prav – na prvi pogled se namreč zdi kot naprava za ustvarjanje računalniških kod ali šifrirna naprava za jezik nezemljanov. A brez strahu – pravila so preprosta, igra pa je res miselna in terja nekaj napenjanja sivih celic, a kljub vsemu strašno zabavna.

Quixo lahko igrata dva ali štirje igralci, vedno pa pričnemo tako, da na igralno ploščo v kvadrat razporedimo lesene kocke. Te imajo štiri prazna stranice, po eno stranico s križcem in po eno s krožcem. Ja, lahko bi rekli, da gre za križce in krožce, ki so prestali evolucijo!

Kako igramo? Igralca (oziroma pri igri za štiri par igralcev) izbereta svoj simbol, torej križec ali krogec. Iz kock s simboli je za zmago treba oblikovati vrsto petih enakih simbolov – navpično, vodoravno ali po diagonali. Igralec, ki je na vrsti, vzame s plošče kocko (brez simbola, s križcem ali krožcem,), katere položaj mu ni všeč. Nato jo s svojim simbolom zgoraj postavi nazaj v vrstico, s tem, da jo mora vstaviti ob robu z ene ali druge strani. To pa seveda pomeni, da se vse druge kocke v vrstici zamaknejo.

Quixo torej niso le križci in krogci, ki zahtevajo načrtovanje in logično razmišljanje, temveč spadajo zagotovo med tiste družabne igre, kjer se je treba opomniti, da se ne smemo jeziti na nasprotnika. Ta nam bo namreč pogosto precej pokvaril načrte!

 • Igra za 2 ali 4 igralce.
 • Trajanje: 10 – 20 minut.
 • Ocene

  Napiši svoje mnenje

  Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavite ali registrirajte se

  Oznake izdelka

  Oznake izdelka

  Za ločevanje značk uporabi presledek. Za fraze uporabi enojni narekovaj (').