Pokličite +386 59 044 766

Dobrodošli v otroški spletni trgovini Chebeltza!

 

Naseljenci otoka Catan (osnovna igra)

CATAN ...se imenuje otok, ki ga odkrijete s svojimi soigralci. Postanete prvi otoški prebivalci. Gradite naselja in jih povezujete s cestami. Trgovina s surovinami cveti, vasice rastejo v mesta. Enkrat je v izobilju glina, spet drugič les ali ruda. Z redno blagovno menjavo se nenehno odpirajo nove možnosti. A je za uspeh vedno potrebno nekaj strateškega razmišljanja, saj se nove možnosti odpirajo tudi nasprotnikom.

Naseljenci otoka Catan (osnovna igra)

 

 


 

Dodatki za igro Catan

 

Trgovci in barabari, dodatek za igro Catan

Naseljenci otoka Catan - Trgovci in Barbari

Na severu otoka Catan se gradi. Po zelo prometnih cestah se skozi blato in čez globoke luknje prebijajo vlečni vozovi. Na grad, ki je sedež katanskega veta, vozijo marmor in steklo. Ko vam podivjani barbari prekrižajo pot, kot vodnik kolone vozov nimate lahke naloge. Ko pridete v bližino obale, zagledate v nebo dvigajoče se temne oblake. Roparski barbari so ponovno opustošili obalna mesta! Kje so hrabri vitezi, ki bi se zoperstavili divjim hordam?

In na jugu? Kaj ne prihaja iz tamkajšnje puščave ravnokar karavana kamel? To so nomadi, ki prinašajo tako zaželjeno trgovsko blago ter v zameno pričakujejo volno in žito. Pazite, da karavane ne zaobidejo vaših naselij! Še ni dovolj: na vzhodu naseljujejo katanske reke drugi naseljenci, gradijo mostove in pobirajo čisti dobiček. Boste na koncu ostali kot "največji revež" na cesti poražencev?

Naseljenci otoka Catan - Trgovci in Barbari

 

Mornarji, dodatek za igro Catan

Naseljenci otoka Catan - Mornarji

Catan je naseljen. Njegovi pustolovščin željni prebivalci s pomočjo lesa in volne zgradijo ladje in se podajo novim ciljem naproti. Z njimi plujejo vzdolž obal in po odprtem morju, vedno po mejah med dvema poljema. Na vas čaka osem novih avantur: plujete proti "Novim obalam", preživite na "Štirih otokih" in raziskujete "Oceanijo". "Skozi puščavo" pridete do "Pozabljenega rodu" in z njim trgujete z "Blagom za Catan". Ko uspete na "Piratskih otokih" ubraniti Catan pred nesramnimi piratskimi vdori, se lahko končno posvetite gradnji "Katanskih čudes". Potem se prepustite svobodni igri z neskončno možnostmi.

Slišite veter, ki se nežno poigrava z jadri? Ladja čaka, brž se povzpnite nanjo!

Naseljenci otoka Catan - Mornarji

 

 

Mesta in vitezi, dodatek za igro Catan

Naseljenci otoka Catan - Mesta in vitezi

S to razširitvijo doživijo mesta na Catanu nov razcvet, kajti nadgradite jih lahko do velikosti metropol. Za širitev mesta potrebujete nove karte »Trgovska roba«. Mesto lahko razširite na področju trgovine, politike in znanosti. Z vsako širitvijo se povečajo možnosti za pridobivanje novih »Kart napredka«, ki pa vam omogočijo globoke posege v igro.

Vendar pozor! Da boste ob Mestih in vitezih res uživali, morate biti že izkušeni poznavalci Catana in imeti kakšnih 12 let). Dobro poznavanje osnovne igre je pogoj, kajti nova pravila igro zelo zapletejo. S tem se tudi podaljša čas igranja in sicer za približno eno uro. Za svoj trud pa boste nagrajeni z zares intenzivno catansko pustolovščino.

Naseljenci otoka Catan - Mesta in vitezi

 


 

Naseljenci otoka Catan JUNIOR

Družabna igra Naseljenci otoka Catan za najmlajše

Naseljenci otoka Catan JUNIOR

Igralci se v igri prelevijo v čisto prave gusarje, ki si na otoku skušajo urediti svoja skrivališča. Vsak dober in uspešen gusar potrbuje dobro opremo! A lej ga zlomka, en izmed gusarjev pogreša sabljo, spet drugi jih ima vsaj 5 preveč! Enemu manjka zlato, drugemu gusarska zastava... ali pa se enostavno želi znebiti "tiste" preveč gobčne papige, ki nadvse rada soli pamet vsem po vrsti. Gusarji pa lahko z odvečnimi stvarmi tudi trgujejo, saj si le tako lahko zgradijo naslednji tabor s skrivališčem. Kaj pa če noben izmed bližnjih gusarjev nima potrebnih izdelkov? Oh seveda, saj obstaja tudi tržnica! Kaj pa če tudi na tržnici danes nimajo gusarske preveze za oči?

Naseljenci otoka Catan JUNIOR

 

 


 

Igra Catan - dodatne informacije

Igra Catan je leta 1995 prejela naziv »Igra leta« v Nemčiji, 1996 v ZDA in 1999 na Nizozemskem. Prav tako je leta 1995 prejela nagrado »Zlato pero« in 1. mesto za »Nemško nagrado leta«. Leta 2000 pa je prejela laskavi naziv »Igra stoletja«.

Ves igralni material je plastičen, a lahko te razširitve in osnovno igro brez kakršnihkoli zadržkov kombinirate z leseno izvedbo slovenske osnovne igre in obeh razširitev (Mornarji ter Mesta in vitezi). Poenostavljeno: leseni Catan je kompatibilen s plastični Catan.

 


 

Naseljenci otoka Catan, video navodila v angleškem jeziku

Navodila za pravilno postavitev igralne površine za družabno igro Naseljenci otoka Catan

1. del

Navodila za pripravo igralcev in začetek igre.

2. del

Navodila za igranje družabne igro Naseljenci otoka Catan

3. del

 

Družabna igra Naseljenci otoka Catan