Pokličite +386 59 044 766

Dobrodošli v otroški spletni trgovini Chebeltza!

Družabna igra, Gyges

Bodite prvi in ocenite izdelek

Gyges je družabna igra, po videzu precej preprosta, vendar pa zahteva kar nekaj iznajdljivosti, logike in načrtovanja.

Razpoložljivost: Ni na zalogi

29,90 €

100% VAREN NAKUP!
V primeru vračila izdelkov vam vrnemo denar.

HITRA DOSTAVA
Naročila oddana do 12. ure bodo oddana še isti dan.

VAS ZANIMA ŠE KAJ?
VPRAŠAJTE NAS!
Na voljo smo vam vsak dan
med 9. in 15. uro
(razen nedelje in praznikov):
t: +386 (0)59 044 766
m: +386 (0)40 885 905
e: info[at]chebeltza.com

Podroben opis izdelka

Podrobnosti

Imate radi družabne igre, ki pošteno razgibajo možgane? Gyges vas bo navdušila!

Gyges je po videzu precej preprosta igra, ki pa zahteva kar nekaj iznajdljivosti, logike in načrtovanja. Če imate radi miselne družabne igre, potem vas bo prav Gyges prepričala, da šah, dama ali go niso vse, kar imate na voljo. Še bolje pa je to, da zabava ni namenjena zgolj odraslim – tudi otroci se je bodo z veseljem lotili in vas z nekaj vaje tudi presenetili z zmago.

Lesena igralna plošča vsebuje 6x6 enakomerno razporejenih polj ter dve ciljni polji. Po njih se oba igralca premikata s figurami treh vrst, recimo jim enonadstropne, dvonadstropne in trinadstropne. In prav nadstropja so tista, ki igri prinesejo največjo vznemirljivost.

Ob začetku igre so figure postavljene v prvo vrsto na vsaki strani plošče, torej pri nasprotnikih. Tisti, ki je na vrsti, premakne svojo figuro s ciljem, da bi prišel povsem na drugo stran, do ciljnega polja. Pri tem lahko enonadstropno figuro premakne za eno, dvonadstropno za dve in trinadstropno za tri polja (premiki naprej in nazaj, levo in desno, niso nujno v ravni črti, ne sme pa se uporabljati diagonal). In kaj, če figura ob premiku pristane na drugi? S tem si podaljša pot – premakne se še za toliko mest, kolikor nadstropij ima tista figura, na kateri je pristala. Trinadstropna figura se lahko torej prestavi za tri mesta in pristane na dvonadstropni figuri, zaradi česar se prestavi še za dve polji in pristane vrh enonadstropne figure, torej naredi še en premik – naravnost na cilj.

Ja, to bi bil idealen primer, a preveč preprost za sodobne miselne družabne igre. Treba je računati še na nasprotnika! Ta lahko prestavlja iste figure in nam tako podre že pripravljeno kombinacijo, pri čemer se mora podrediti še enemu pomembnemu pravilu in zanimivi izjemi: vsak igralec lahko vedno premakne zgolj figuro iz vrstice, ki mu je najbližje, namesto podaljšanja premika ob pristanki na drugi figuri, pa lahko to drugo figuro tudi odstranimo in postavimo kamor koli na igralno ploščo. In tako se začnejo napeta trenja med nasprotnikoma, ki hitro zanetijo željo po še boljšem razmišljanju in še bolj zviti strategiji.

 • Igra za 2 igralca, najbolje starejša od 8 let.
 • Trajanje: 5 – 30 minut
 • Ocene

  Napiši svoje mnenje

  Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavite ali registrirajte se

  Oznake izdelka

  Oznake izdelka

  Za ločevanje značk uporabi presledek. Za fraze uporabi enojni narekovaj (').